2009. június 11., csütörtök

Zalziki


Az előétel Duende receptje alapján készült. Két nagy pohár joghurtban elkevertem egy teáskanál sót és cukrot. Egy szűrőt edény fölé tettem és nedves gézzel kibéleltem. Én háromszorra csepegtettem ki ezt a mennyiséget, lehet, hogy kicsit türelmetlen voltam, mert lehetett volna sűrűbb. Közben két uborkát megmostam és héjastól tökgyalun lereszeltem. Besóztam, hogy kicsit kiengedje a levét. A joghurtból én kihagytam a kaprot, nekünk nem annyira esik jól, a szárított paradicsom olajával és egy kis borssal kevertem ki. A jól kinyomkodott uborkát beleforgattam és jól lehűtöttem. Én a pizzasziveknél megmaradt tésztából sütött tönköly rudakkal kínáltam mártogatósnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése