2009. május 21., csütörtök

Pizza


3,5 dl meleg víz
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy evőkanál só
egy evőkanál oregánó
bors ízlés szerint
egy evőkanál olaj
egy csomag szárazélesztő
cukor
A víz nagy részét a kenyérsütőgép táljába öntöm az olajjal, majd jól összekeverve a liszt a fűszerekkel a tetejére kerül. Túrok bele egy mélyedést és a maradék vízben a cukorral felfuttatott élesztőt beleteszem. A gépben dagasztom, de jénaiban kelesztem. Két kerek pizzát sütök. Nálunk az egyik a lányok miatt fokhagymás-tejfölös alapot kap, a másik a hagyományos paradicsomosat, kissé csípősen. Feltétnek pedig a lányoknak sonka, a maradék részre pedig minden ami éppen itthon van. Sok sajttal szeretjük és a lányok a paradicsomot csakis nyersen eszik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése