2009. április 8., szerda
Kakaós csiga
50 dkg liszt( most fehér kenyérlisztből készült), 3,5 dkg vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál szárított élesztő, 3 dl tej, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál barna cukor, egy csipet só. Az élesztőt megfuttatom egy kis langyos cukros tejben, majd a hozzávalókból kenyérsütő géppel tésztát dagasztok. Kb. 40 perc alatt duplájára kelesztem, majd kinyújtom téglalappá. Megkenem egy evőkanál olvasztott vajjal és megszórom egy csésze barna cukorban elkevert 4 nagy evőkanál édesítetlen kakaóporral. 180 fokos sütőben sül meg 25 perc alatt. Félidőben meglocsolom 150 ml tejszínnel, amelyben elkevertem egy evőkanál olajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése