2009. április 17., péntek

Sült zöldséges palacsinta


A mai ebédet némileg nagyobb tervezés előzte meg, mint a tegnapit. A palacsinta tésztát a csajok délutáni alvásidejében elkészítettem, így reggel csak ki kellett sütni. Egy adag zöldséget megfőztem. Volt benne borsó, répa, kukorica, brokkoli, karfiol. Készítettem egy besamel mártást (2 evőkanál vaj, 2 ek. liszt, 3 dl tej, só, fehér bors) és összeforgattam a lecsepegtetett zöldségekkel. Ezzel töltöttem meg a palacsintákat. Egy deci tejfölben elkevertem egy tojás sárgáját, majd megkentem vele a jénaiban szorosan egymás mellé fektetett palacsinták tetejét. Egy kis reszelt sajt került még rá és addig sütöttem, amíg meg nem pirult a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése