2011. február 10., csütörtök

Harmadik hét - hatodik nap

Reggeli

Müzli tejjel (220 kcal)
Hozzávalók: 35 g teljes kiőrlésű müzli, 1 dl 1,5%-os tej, 1 teáskanál mazsola, édesítőszer

Tízórai

1 db körte (90 kcal)


Ebéd

Rakott karfiol (430 kcal)
Hozzávalók: 250 g karfiol, 80 g pulykacomb, 2 evőkanál 12%-os tejföl, 30 g rizs,
negyed fej vöröshagyma, 1 teáskanál olaj, só, fokhagyma, bors, pirospaprika.

Elkészítés: A megmosott, rózsáira szedett karfiolt forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A pulykahúst megmossuk, kockákra vágjuk, és az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. Ezt követően ledaráljuk. A rizst sós vízben megfőzzük, vagy kevés olajon megpároljuk, és rásimítjuk a karfiolra. A rizsre terítjük a húst, végül az egészet a maradék karfiollal takarjuk be. Tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

Uzsonna

1 db Túró Rudi (90 kcal)


Vacsora

Sonkás szendvics (310 kcal)
2 szelet Graham-kenyér
2 szelet sonka
10 g margarin
2 db paradicsom

Ahhoz képest, hogy senki nem szereti nálunk a karfiolt, egész tűrhető volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése