2011. február 10., csütörtök

Negyedik hét - második nap

Reggeli

Körözöttes szendvics (380 kcal)
2 szelet Graham-kenyér
10 dkg körözött
fél paprika

Tízórai

1 db alma (60 kcal)


Ebéd

Tökfőzelék
Hozzávalók: 250 g tök, 1 evőkanál 12%-os tejföl, 2 csapott evőkanál liszt, 1 el olaj, negyed vöröshagyma, kapor, fűszerpaprika, ecet, só

Elkészítés: A legyalult tököt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, apróra vágott friss vagy mirelit kaporral, és apróra vágott vöröshagymával. A tök főzési ideje maximum 15 perc, amennyiben fagyasztottat használunk, 10 perc. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, meghintjük fűszerpaprikával, és besűrítjük a főzeléket. Végül óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, és kiforraljuk. Utóízesíthetjük ecettel.

2 tükörtojás
Az ebéd energiatartalma 360 kcal.

Uzsonna

10 szem mandula (80 kcal)


Vacsora

Májkrémes szendvics (330 kcal)
2 szelet Graham-kenyér
10 g light margarin
30 g májkrém
fél paprika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése