Reggeli
Sonkás zsemle (275 kcal)
1 db magos zsemle
1 szelet pulykamell sonka
10 g light margarin
2 dl natúr joghurt
Tízórai
1 db alma (60 kcal)
Ebéd
Szezámos-kukoricás pulykaragu (290 kcal)
Hozzávalók: 100 g pulykamell, 50 g kukorica, 1 kávéskanál szezámmag, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só, bors.
Elkészítés: A megmosott, felaprított pulykamellet átpirítjuk az olajon. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a kukoricát. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész meghintjük szezámmaggal, és még egyszer átpirítjuk.
Tepsis burgonya (200 kcal)
Hozzávalók: 200 g burgonya, 1 teáskanál olaj, só.
Elkészítés: Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd beletesszük a felkarikázott, sózott burgonyát, és készre sütjük.
Uzsonna
10 szem mandula (80 kcal)
Vacsora
Szardíniakrém
Hozzávalók: 75 g szardínia, 10 g light margarin, mustár, citromlé.
Elkészítés: A szardíniát lecsöpögtetjük, villával összetörjük. Kikeverjük a margarinnal, mustárral és a citromlével.
1 szelet barna kenyér pirítva
A vacsora energiatartalma 355 kcal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése