2011. február 10., csütörtök

Második hét - hetedik nap

Reggeli

Sonkás zsemle (275 kcal)
1 db magos zsemle
1 szelet pulykamell sonka
10 g light margarin
2 dl natúr joghurt

Tízórai

1 db alma (60 kcal)


Ebéd

Szezámos-kukoricás pulykaragu (290 kcal)
Hozzávalók: 100 g pulykamell, 50 g kukorica, 1 kávéskanál szezámmag, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só, bors.

Elkészítés: A megmosott, felaprított pulykamellet átpirítjuk az olajon. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és hozzáadjuk a kukoricát. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész meghintjük szezámmaggal, és még egyszer átpirítjuk.

Tepsis burgonya (200 kcal)
Hozzávalók: 200 g burgonya, 1 teáskanál olaj, só.

Elkészítés: Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd beletesszük a felkarikázott, sózott burgonyát, és készre sütjük.

Uzsonna

10 szem mandula (80 kcal)


Vacsora

Szardíniakrém
Hozzávalók: 75 g szardínia, 10 g light margarin, mustár, citromlé.

Elkészítés: A szardíniát lecsöpögtetjük, villával összetörjük. Kikeverjük a margarinnal, mustárral és a citromlével.

1 szelet barna kenyér pirítva
A vacsora energiatartalma 355 kcal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése