2011. február 10., csütörtök

Negyedik hét - negyedik nap

Reggeli

Virsli mustárral (270 kcal)
1 pár virsli, mustár, 1 szelet Graham-kenyér

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db körte (90 kcal)


Ebéd

Töltött paprika (450 kcal)
Hozzávalók: 1 nagyobb paprika, 80 g darált pulykacomb, 40 g paradicsompüré, 30 g rizs, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál liszt, negyed tojás, negyed vöröshagyma, 1 teáskanál olaj, 15 g zeller, pirospaprika, só, bors

Elkészítés: A darált húsba belekeverjük a rizst, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majd alaposan összekeverjük. Amikor a húst elkészítettük, lazán beletöltjük a paprikába, és még egy gombócot formázunk belőle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. A vízbe beletesszük a zellert, egy kevés sót és őrölt borsot. Ha a töltelék és a gombóc megpuhult, kiszedjük, és melegen tartjuk. A fennmaradt főzővízbe keverjük a paradicsompürét, majd világos rántással besűrítjük. Utóízesítjük sóval és borssal. Megfelelő sűrűségűre hígítjuk, és alaposan kiforraljuk. Tálalásnál a gombócokat visszatesszük a mártásba.

Uzsonna

1 db Túró Rudi (90 kcal)


Vacsora

Lágy tojás kenyérrel (310 kcal)
2 db lágy tojás
3 szem retek
1 szelet barna kenyér
10 g light margarin

Töltött paprika finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése