2011. február 10., csütörtök

Harmadik hét - negyedik nap

Reggeli

Virsli mustárral (270 kcal)
1 pár virsli, mustár, 1 szelet Graham-kenyér

Ízlés szerinti tea édesítés nélkül vagy édesítőszerrel


Tízórai

1 db alma (60 kcal)


Ebéd

Padlizsánragus tészta (470 kcal)
Hozzávalók: 100 g padlizsán, 100 g póréhagyma, 5 db kisebb gomba, 50 g sovány sonka, fél zöldpaprika, 50 g durum spagetti, édesítőszer, 100 g darabos konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, szerecsendió, őrölt bors, ételízesítő, 1 csipet parmezán.

Elkészítés: Hámozatlanul 1 cm-es szeletekre, majd hasábokra vágjuk a padlizsánt. Megpirítjuk, félrerakjuk. A negyedbe vágott, ételízesítővel megszórt gombát megpirítjuk. Amikor a leve elpárolgott, beletesszük a felcsíkozott sonkát. Hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a zöldpaprikát, és letakarva megpároljuk. Visszatesszük a padlizsánt, beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, és további 3-4 percig pároljuk. A kifőtt a tésztát leszűrve, öblítés nélkül, forrón hozzáadjuk, sajttal megszórjuk.

Uzsonna

10 szem mandula (80 kcal)


Vacsora

Gombával töltött paprika (370 kcal)
Hozzávalók: 2 db zöldpaprika, 150 g gomba, fél fej vöröshagyma, 1 db tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 30 g sajt, 1 teáskanál olaj, petrezselyem, só, bors.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, és a megtisztított, apróra vágott gombával, sóval, borssal, petrezselyemmel addig pároljuk, míg a leve elfő. A tűzről levéve elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával és a reszelt sajt felével. A megtisztított paprikákba töltjük, és kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetve, sajttal megszórva a sütőben megsütjük.

A ragus tészta isteni finom és a vacsora is ízlett mindkettőnknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése